image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

DOC // CESP a municipiului Chișinău cere MS emiterea Ordinului pentru efectuarea dozei trei împotriva COVID-19

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău cere Ministerului Sănătății (MS) emiterea, în regim de urgență, a Ordinului pentru efectuarea dozei „booster” (dozei trei) împotriva COVID-19, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și grupului de experți din cadrul Comitetului național de imunizare. Decizia a fost publicată în Hotărârea nr.48 din 23 noiembrie 2021 a CESP a municipiului Chișinău.

Amintim că, potrivit hotărârii CESP, Primăria Chișinău informează că pe teritoriul municipiului a fost stabilit nivelul de risc „Alertă cod Portocaliu” privind situația epidemiologică și incidența prin infecția COVID-19.

Astfel, în contextul actualizării datelor despre situația epidemiologică, Direcția generală asistență socială și sănătate va dispune, din 1 decembrie 2021, sistarea graduală din circuitul COVID-19 a spitalelor clinice municipale, cu securizarea și reactivarea acestor spații medicale, la prima necesitate.

CESP atenționează, în continuare, populația municipiului Chișinău și oaspeții Capitalei despre pericolul infecției cu SARS CoV-2 și recomandă administrarea imediată a vaccinurilor anti-COVID la oricare punct de vaccinare din municipiu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: