O alta tragedie a lovit lumea alpinismului: americanca Anna Gutu, nascuta la Odesa, in varsta de 32 de ani, si-a pierdut viata dupa ce a fost lovita de o avalansa in timp ce incerca sa ajunga pe varful Shisha Pangma, al 14-lea cel mai inalt munte de pe Pamant, la 8.027 de metri deasupra nivelului marii, scrie theguardian.com

Publicat:10.10.2023, 10:50

Tragedia s-a produs sambata dupa-amiaza, cand au avut loc doua avalanse mari, la 7.600 si la 8.000 de metri deasupra nivelului marii, pe versantul muntelui tibetan pe care grupul din care facea parte Anna Gutu il catara de cateva zile.

Tanara a fost luata de avalansa impreuna cu ghidul ei nepalez, Sherpa Mingmar, iar trupurile lor au fost recuperate cateva ore mai tarziu.

A doua avalansa, care a avut loc la cativa metri de varf, i-a maturat pe americanca Gina Marie Rzucidlo, in varsta de 45 de ani, si pe ajutorul sau, Tenjen Lama, disparuti in prezent.

Rzucidlo si Anna Gutu incercau sa-si realizeze un vis: sa devina primele femei din SUA care au escaladat fiecare varf din lume mai mare de 8.000 de metri.

Cu cateva zile inainte de tragedie, Anna Gutu si Gina Marie Rzucidlo urcasera impreuna pe al saselea cel mai inalt munte de pe Pamant, Cho Oyu, la granita dintre China si Nepal si pentru a cuceri acest record important au decis sa beneficieze de sprijinul unor ghizi experti precum ca Sherpa Mingmar si Tenjen Lama.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.