Doi barbati de 27 si 37 de ani din Ceadar-Lunga au fost trimisi in judecata pentru trecerea ilegala in Moldova a doi ucraineni. Invinuitii risca o amenda de pana la 67.500 lei sau inchisoare de la 5 la 7 ani. Unul din acestia a fost condamnat pentru corupere activa, cand a incercat sa-si primeasca masina care fusese retinuta in acest dosar.

Publicat:27.11.2023, 09:14

Potrivit PCCOCS, trecerea ilegala a avut loc in luna martie, in regiunea localitatii Valea Perjei din Taraclia. 

Doi barbati din Odesa si Kharkiv care au vrut sa ajunga in Moldova au fost ajutati de doi moldoveni care au impus o taxa de trei mii si patru mii de dolari pentru o persoana. Acestia trebuiau sa fie intalniti la hotar, fara a trece controlul de frontiera dupa care ar fi urmat cazarea lor in Moldova si iesirea din tara.

Jumatate din suma migrantii au oferit-o in avans, iar a doua parte urma sa fie achitata la urcarea in masina, in Moldova.

La scurt timp cei patru au fost retinuti de angajatii Politiei de Frontiera.

La cateva zile de la sosirea ucrainenilor in Moldova, inculpatul mai in varsta le-a oferit oamenilor legii 700 de euro mita, pentru ca sa-i intoarca masina care a fost retinuta in dosarul penal. 

Ulterior, barbatul a fost condamnat la doi ani inchisoare si amenda de 100.000 lei.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.