Presedintele Curtii Constitutionale, Nicolae Rosca, si-a dat demisia. 

Ultimul update: 09.11.2023, 17:38 Publicat:09.11.2023, 17:08

Potrivit comunicatului emis de CC, un nou presedinte va fi ales maine. 

Nicolae Rosca a fost numit in functia de judecator al Curtii Constitutionale prin Hotararea Guvernului, intrand in exercitiul functiei la 16 august 2019, dupa depunerea juramantului. 

Nicolae Rosca si-a desfasurat activitatea profesionala la Facultatea de Drept a Universitatii de Stat din Moldova, detinand consecutiv functiile didactice de lector, lector superior, conferentiar universitar, de asemenea, a detinut calitatea de sef de catedra si sef al Departamentului Drept Privat. Detine titlul de doctor in drept si gradul stiintifico-didactic de conferentiar universitar. 

De asemenea, a fost membru al Uniunii avocatilor din Republica Moldova, presedinte al Colegiului disciplinar al judecatorilor, membru al Consiliului Stiintific Consultativ de pe langa Curtea Suprema de Justitie, a indeplinit alte functii relevante. Nicolae Rosca este autor si coautor a peste 75 de publicatii didactice si stiintifice, inclusiv manuale, monografii, comentarii la legi.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.