Seful Politiei de frontiera, Rosian Vasiloi, si-a dat demisia. Cererea a fost aprobata de Guvern, in cadrul sedintei de astazi.

Ultimul update: 08.11.2023, 10:11 Publicat:08.11.2023, 10:11

La 18 iulie 2019, Rosian Vasiloi a fost numit sef la Politia de Frontiera, la propunerea ex-ministrului de Interne, Andrei Nastase.

Insa, la 29 noiembrie 2019, Vasiloi a mentionat ca au fost facute mai multe presiuni la adresa sa si a demisionat din functie.

La 9 august 2021, Rosian Vasiloi a revenit din nou in functia de sef al Inspectoratului al Politiei de Frontiera.

La data de 18 septembrie, seful politiei de frontiera a fost audiat, in calitate de banuit, in dosarul pornit pentru neglijenta in serviciu. Atunci, acesta a spus ca va colabora cu ancheta si ca, pe durata acesteia, va solicita un concediu neplatit.

Pe 30 iunie, pe Aeroportul International Chisinau a avut loc un atac armat fara precedent. Un cetatean strain din Tadjikistan a primit refuz de a intra in Republica Moldova. Acesta a lovit un politist de frontiera, i-a sustras arma, iar apoi a tras in directia unui agent de securitate si l-a impuscat ulterior si pe politistul de frontiera. Au intervenit mascatii de la Fulger, iar agresorul a fost impuscat. Acesta s-a aflat in spital timp de trei zile, fiind in coma, apoi politia a anuntat ca acesta a decedat.

In urma atacului, Procuratura Generala a deschis un dosar penal pentru omor cu circumstante agravate.

Dupa cele intamplate, mai multi politicieni au cerut demisia lui Rosian Vasiloi spunand ca tragedia de pe aeroport este un indicator al incompetentei si o proba a neglijarii riscurilor reale in sistemul de securitate al Republicii Moldova.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.