Au fost colectate presupuse ramasite umane ale celor cinci pasageri de la bordul Titan, ucisi in implozie. Totodata, au fost aduse la suprafata si resturi din epava submersibilului. Ancheta asupra tragediei batiscafului Titan poate dura intre 18 si 24 de luni, scrie New York Times, citand experti in design de vehicule subacvatice.

Publicat:29.06.2023, 21:03

Epava submarinului Titan a fost adusa la tarm dupa ce s-a prabusit la fundul Atlanticului acum aproape doua saptamani.

Primele imagini cu resturile submersibilului Titan, arata cum mai multe buctati de metal sunt descarcate de pe nava Horizon Arctic la docul Garzii de Coasta Canadiene. Resturile au fost acoperite de foi mari de prelata inainte de a fi ridicate de macarale. Printre resturile submersibilului Titan au fost gasite si presupuse ramasite umane. La bordul ambarcatiunii erau 5 persoane – exploratori si turisti miliardari. 

Aceste ramasite, adunate cu atentie din epava la locul accidentului, precum si resturile gasite ale minisubmarinului, vor fi analizate, ceea ar urma sa ofere elemente esentiale pentru a intelege cauza acestei tragedii sustin responsbailii care conduc ancheta Pazei de Coasta. 

Titan, un mic submersibil de aproximativ 6,5 metri lungime si operat de o companie privata, OceanGate, s-a scufundat pe 18 iunie pentru a observa epava Titanicului si urma sa reapara sapte ore mai tarziu, dar contactul s-a pierdut la mai putin de doua ore de la plecare. 

Ulterior, a fost intreprinsa o vasta operatiune de salvare pentru a incerca sa salveze pasagerii minisubmarinului, care se presupune ca aveau rezerve de aer pentru aproximativ patru zile. In cele din urma s-a stabilit ca submersibilul, la scurt timp dupa scufundare, a fost lovit de o implozie catastrofala, omorandu-i instantaneu pe cei cinci barbati aflati la bord. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.