Presedintele Statelor Unite, Joe Biden, si predecesorul sau la Casa Alba, Donald Trump, au obtinut amandoi nominalizarile din partea partidelor lor. Astfel cei doi se indreapta spre prima revansa a alegerilor prezidentiale americane din ultimii aproape 70 de ani.  

Publicat:13.03.2024, 19:33

Inca alte 4 state si un teritoriu american si-au tinut alegerile preliminare pentru cele doua partide: democratic si republican.

Joe Biden avea nevoie de 1.968 de delegati pentru a obtine nominalizarea, iar aseara a depasit acest numar. Biden, in varsta de 81 de ani a spus ca este onorat ca votantii i-au sustinut campania de realegere intr-un moment in care Trump reprezinta un pericol mai mare ca niciodata.

Joe BIDEN, PRESEDINTELE STATELOR UNITE ALE AMERICI:  „Donald Trump a declarat ca taierile de asigurari sociale si de sanatate sunt din nou in discutie. Nu voi permite niciodata ca acest lucru sa se intample.”

Cateva ore mai tarziu, Donald Trump a obtinut in Georgia cei 1.215 delegati necesari pentru o obtine nominalizarea republicana la presedintie, in timp ce se confrunta cu acuzatii penale pentru eforturile sale de a anula rezultatele din 2020 in acest stat.

Rezultatul prin care cei doi candidati devin nominalizatii  ai partidelor lor, nu este o surpriza pentru nimeni, insa sondajele arata ca americanii nu-si doresc aceasta revansa Biden-Trump. Cei doi politicieni fiind de departe cei mai nepopulari politicieni in aceasta perioada.