Atac armat in centrul orasului Praga. Un barbat a deschis focul la o universitate din centrul orasului, dupa care s-a urcat pe acoperis si a inceput sa traga in oamenii de pe strada. Sunt peste 15 morti si 24 de raniti, potrivit unui bilant provizoriu. Atacatorul a fost eliminat. Este cel mai grav atac armat mortal de la independenta Cehiei, in urma cu 30 de ani.

Ultimul update: 21.12.2023, 20:08 Publicat:21.12.2023, 17:41

Incidentul a avut loc la Facultatea de Arte a unei Universitati, situate in orasul vechi din Praga, la aproximativ 500 de metri de istoricul Pod Carol, un magnet turistic.

Atacatorul ar fi mers pe holurile universitatii si apoi a iesit la un balcon si a inceput sa traga in plin in multime. Imaginile arata oameni speriati, care alearga pe strazi.

Potrivit imaginilor care nu sunt foarte clare, atacatorul ar fi avut asupra lui o arma de asalt cu luneta. Intreaga piata si zona inconjuratoare a fost inchisa, iar oamenii evacuati.

La Facultatea de Arte, angajatii au fost instruiti sa ramana pe loc, sa se inchida in birouri, sa se baricadeze si sa stinga luminile.

Alti studenti ar fi ales solutii extreme de a evita masacrul si s-au ascuns pe acoperis.

Televiziunea ceha a difuzat imagini cu studentii care sunt evacuati.

Autorul atacului a fost eliminat de politisti. Potrivit poltiiei, in varsta de 24 de ani, el era student la facultatea unde a deschis focul si inainte sa plece la Praga, fiind originar dintr-un sat, probabil si-a ucis tatal. Oamenii legii mai spun ca tanarul a creat pe 9 decembrie un canal pe Telegram unde a scris ca s-a inspirat de la tanara din Rusia, care l-a inceputul lunii a ucis 4 persoane si a ranit alte 7, la o scoala din orasul Briasnk.