Cel putin 10 persoane si-au pierdut viata si peste 25 au fost ranite, dupa ce doua trenuri de pasageri s-au ciocnit, duminica, in statul indian Andhra Pradesh, transmite stirileprotv.ro.

Publicat:30.10.2023, 08:25

Ministerul Cailor Ferate a precizat, intr-un comunicat, ca doua vagoane ale unuia dintre trenurile care transportau pasageri au deraiat, iar o ancheta preliminara a constatat ca o "eroare umana" a dus la coliziune, cauzata de "depasirea semnalului" de catre trenul de pasageri Visakhapatnam-Rayagada intre Alamanda si Kantakapalle.

Accidentul a avut loc cand trenul de pasageri Visakhapatnam-Rayagada s-a oprit din cauza ruperii unui cablu aerian, iar trenul care venea din sens opus, un serviciu Visakhapatnam-Palasa Express, a intrat in el, deraind vagoanele trenului stationat, a declarat un inalt oficial al cailor ferate.

Ministrul-sef al Andhra Pradesh, Y.S. Jagan Mohan Reddy, a ordonat luarea imediata de masuri de ajutor si a cerut ca ambulantele sa fie trimise de urgenta din Visakhapatnam si Anakapalli, cele mai apropiate districte de Vizianagaram, a declarat biroul sau intr-un comunicat.

Accidentul are loc la doar cateva luni dupa ce compania feroviara de stat din India a suferit cel mai grav accident feroviar din ultimele doua decenii, cand 292 de persoane au fost ucise. In acel accident, un tren de pasageri a lovit un tren de marfa stationat, a sarit de pe sine si a lovit un alt tren de pasageri care venea din sens opus.

Caile ferate indiene, a patra retea feroviara ca marime din lume, este un monopol de stat condus de Consiliul Cailor Ferate.

Reteaua feroviara trece printr-o transformare de 30 de miliarde de dolari, cu trenuri noi si statii moderne, in cadrul eforturilor premierului Narendra Modi de a stimula infrastructura si conectivitatea.

Duminica, Modi a declarat pe platforma de socializare X ca a vorbit cu ministrul Cailor Ferate.

„Autoritatile ofera toata asistenta posibila celor afectati", a spus el.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.