Cele sase persoane care au fost arestate in legatura cu uciderea candidatului la presedintia ecuadoriana Fernando Villavicencio sunt columbieni, potrivit politiei, transmite BBC, citat de news.ro, transmite stirileprotv.ro. 

Ultimul update: 11.08.2023, 09:26 Publicat:11.08.2023, 09:25

Un al saptelea suspect, care a murit din cauza ranilor suferite, joi, intr-un schimb de focuri cu Politia, era de asemenea columbian.

Villavicencio a fost ucis la iesirea de la un eveniment de campanie din capitala Quito.

Ministrul de Interne a declarat ca o ancheta a politiei privind "evenimentul abominabil" este in curs 

de desfasurare.

Ministrul de Interne Juan Zapata a declarat ca ofiterii vor lucra pentru a "descoperi motivul acestei crime si autorii intelectuali ai acesteia".

Cei sase detinuti au fost identificati ca fiind Andres M, Jose N, Eddy G, Camilo R, Jules C si Jhon Rodriguez, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Zapata.

El a adaugat ca, in timpul raidului politiei care a dus la arestarea lor, ofiterii au gasit in posesia grupului o pusca, o mitraliera, patru pistoale, trei grenade, patru cutii de munitie, doua motociclete si un vehicul care fusese declarat furat.

Un critic vocal al crimei organizate, Villavicencio a fost unul dintre putinii candidati prezidentiali care a invocat legaturi intre coruptie si oficiali guvernamentali.

Presedintele Guillermo Lasso a declarat ca asasinatul a fost o incercare de sabotare a alegerilor.

El a adaugat ca scrutinul se va desfasura conform planului, la 20 august, in ciuda starii de urgenta nationala.

El a mai afirmat ca in spatele asasinatului se afla crima organizata si a cerut ajutorul agentilor federali americani pentru a investiga, agentii FBI urmand sa soseasca la fata locului.

In urma uciderii sale, pe retelele de socializare a aparut o inregistrare video in care barbati puternic inarmati si purtand cagule isi revendica responsabilitatea pentru crima. Barbatii au pretins ca fac parte din Los Lobos (Lupii), care sunt rivali ai Los Choneros.

Cu toate acestea, un alt videoclip a aparut online cateva ore mai tarziu, in care un alt grup de barbati - de data aceasta fara masti - sustineau ca sunt membri Los Lobos si negau orice rol in asasinat, afirmand ca celalalt videoclip era o incercare a rivalilor lor de a le inscena crima.