O femeie care a ajuns la Spitalul Judetean din Targu Jiu din Romania cu dureri abdominale a fost diagnosticata cu hernie abdominala si dusa in sala de operatie, iar cand au inceput interventia chirurgicala medicii au realizat ca aceasta era, de fapt, insarcinata in luna a noua, scriu Reporter24 si Pandurul, transmite hotnews.ro. 

Publicat:23.08.2023, 15:09

UPDATE Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, despre acest caz, ministrul Sanatatii din Romania, Alexandru Rafila, a spus ca, din cate a aflat, viata pacientei nu a fost pusa in pericol: „Astept si eu mai multe informatii (...) Trebuie sa vedem exact care esta cauza confuziei”.

Femeia, in varsta de 35 de ani, din localitatea  Tismana, a ajuns marti seara la Spitalul Judetean din Targu Jiu, acuzand dureri abdominale, iar medicii i-au pus diagnosticul de hernie abdominala.

Pacientei nu i-ar fi fost facute investigatii medicale, fiind dusa direct in sala de operatie, scrie Reporter24. Abia in timpul interventiei chirurgicale, medicul si-a dat seama ca femeia era gravida si ca se afla in faza finala a sarcinii, fiind in travaliu.

In final, femeii i-a fost facuta operatie cezariana si s-a nascut o fetita cu o greutate de 3 kilograme si 200 de grame.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu a anuntat declansarea unei anchete.

„Medicul chirurg si ceilalti medici prezenti in sala de operatii au fost chemati un aceasta dimineata, la prima ora, de catre conducerea unitatii sanitare pentru a afla exact ce s-au intamplat. Pacienta in varsta de 35 de ani se afla la terapie intensiva pentru recuperarea postoperatorie, iar nou nascutul este internat la neonatologie, ambii fiind in stare stabila”, a declarat purtatorul de cuvant al spitalului, Mihaela Ticleanu, citat de Reporter24.

„Inca incercam sa aflam care a fost situatia. Pot sa va spun ca se pare ca exista cazuri medicale, demonstrate, cercetate, in care femeia efectiv nu stie ca este insarcinata. Ea s-a prezentat la spital pentru dureri abdominale, i s-a pus diagnosticul de eventratie, pentru care s-a si intervenit si pe care o si avea de fapt. Ea zice ca nu a stiut ca este insarcinata, in aceste noua luni nu a fost niciodata la medic. Din ce am putut afla pana acum, nu a fost nici macar la medicul de familie”, a spus Mihaela Ticleanu si pentru News.ro.

Cazul vine in contextul tragediei de la Botosani, unde o tanara a carei sarcina se oprise din evolutie a murit in spital, unde se internase cu dureri atroce, fiind ignorata o noapte intreaga de cadrele medicale. ​Alexandra Ivanov, in varsta de 26 de ani, mama a 3 copii, care s-a internat joia trecuta, seara, la spitalul din Botosani cu dureri si sangerari din cauza unei sarcini care s-a oprit din evolutie, nu a primit ingrijiri medicale timp de 7 ore in spital - intre ora 00:45, adica la aproximativ o ora dupa internare, si ora 7:35, cand a intrat in soc si a fost transferata la Terapie Intensiva. In prima ora dupa internare, Alexandra a primit ser fiziologic si un medicament „simptomatic”, dupa care, timp de 7 ore, „nu a mai fost efectuata nicio manevra de ingrijire”, arata un raport preliminar intocmit de Directia de Sanatate Publica Botosani. Ea a trimis mesaje pe parcursul noptii atat medicului de garda, cat si medicului curant, implorandu-i sa o opereze.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.