CEC a mentinut decizia Consiliului Electoral de circumscriptie Balti prin care candidata de rezerva a lui Sor, Arina Corsicova, a fost scoasa din cursa electorala pentru functia de primar al municipiului Balti. Comisia a respins cererea acesteia prin care a solicitat anularea hotararii. Corsicova a declarat anterior ca va contesta decizia si in judecata.

Publicat:10.11.2023, 16:34

“Comisia Electorala Hotaraste: se respinge cererea prealabila a doamnei Arina Corsicova ca neintemeiata. Hotararea se remite spre informare participantilor la procedura administrativa, prezenta hotarare intra in vigoare la data adoptarii. Hotararea Consiliului electoral de circumscriptie Balti este cu drept de atac in termen de 3 zile.”

Astfel, Comisia Electorala Centrala a respins sesizarea Arinei Corsicova, care a cerut anularea hotararii consiliului electoral de circumscriptie Balti prin care ea a fost scoasa din cursa electorala, dupa primul tur de scrutin. Corsicova nu s-a prezentat la sedinta CEC si a fost reprezentata de doi avocati.

“Hotararea contestata este ilegala, nemotivata si care contravine principiilor de baza la un proces electoral intr-un stat democratic.”

Anterior, Arina Corsicova a declarat ca va contesta decizia Consiliului in instanta. Candidata de rezerva a lui Sor a fost scoasa pe 7 noiembrie din cursa electorala pentru functia de primar de Balti. Decizia a fost luata de Consiliul Electoral de circumscriptie Balti, pe motiv ca ar fi comis incalcari in timpul campaniei si dupa ce pe numele ei au fost depuse mai multe petitii de partea Partidului Schimbarii. Potrivit presedintelui Consiliului Electoral de Circumscriptie Balti, Arina Corsicova nu a declarat ca intentioneaza sa utilieze tehnica proprie pentru a tiraja pliante si booklete cu continut electoral. Astfel, in turul doi pentru primaria Balti se vor bate candidatul Partidul Nostru Alexandr Petkov si si Maxim Morosan de la PSRM.