Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popsoi, se afla in vizita la Cartierul General al Aliantei Nord-Atlantice, de la Bruxelles. Implementarea obiectivelor Planului Individual de Actiuni al Parteneriatului RM-NATO, consolidarea capacitatilor de aparare a Republicii Moldova si cooperarea in combaterea noilor amenintari la adresa securitatii tarii noastre au fost principalele subiecte discutate in cadrul intalnirii.

Publicat:21.03.2024, 10:34

„Republica Moldova a beneficiat in urma colaborarii cu NATO, atat in contextul cresterii capacitatilor in domeniul militar, dar si in combaterea amenintarilor hibride, cibernetice si managementul crizelor. Totodata, Republica Moldova a contribuit la consolidarea securitatii in Europa prin participarea la operatiunea de mentinere a pacii KFOR din Kosovo. Acest lucru demonstreaza ca, Republica Moldova nu este doar consumator de securitate, dar si contribuie la securitatea regionala”, a scris Popsoi. 

Totodata, ministrul a mentionat ca in cadrul vizitei au discutat si despre ultimele evolutii care vizeaza securitatea regionala si riscurile generate de razboiul Federatiei Ruse impotriva Ucrainei. 

„Secretarul General adjunct al NATO a reconfirmat angajamentul Aliantei pentru parteneriatul cu Republica Moldova, respectandu-se suveranitatea, integritatea teritoriala si statutul de neutralitate al tarii. Mircea Geoana a reiterat suportul pentru integrarea europeana a Republicii Moldova”, a precizat ministrul, Mihai Popsoi.

Vizita la Cartierul General al Aliantei Nord-Atlantice coincide cu marcarea aniversarii a 30 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Parteneriatul pentru Pace al NATO.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.