Sheriff Tiraspol a pierdut toate sansele la calificarea in play-off-ul Ligii Europei. Campioana Moldovei a fost invinsa dramatic in deplasare de formatia Servette Geneva, care a smuls victoria in prelungiri. Sheriff ocupa ultimul loc in grupa si are nevoie de o minune pentru a urca pe pozitia a treia, care sa ii asigure prezenta in Liga Conferintei.

Publicat:10.11.2023, 14:17

Dupa remiza, scor 1 la 1, de la Tiraspol, Sheriff a jucat cu Servette la Geneva in runda a patra din grupele Europa League. In minutul 12 al confruntarii, fundasul viespilor, Gaby Kiki i-a trimis o centrare lunga lui Mbekeli, care a trecut de un adversar si a trimis mingea in careu. Mingea a fost deviata de francezul Yoanne Severin si a ajuns in poarta elvetienilor.

Servette a controlat meciul la majoritatea capitolelor, iar Sheriff a incercat sa loveasca pe contraatac. Antrenorul tiraspolenilor, Roman Pilipchuk a avut la dispozitie putini jucatori de rezerva, asa ca pe final de meci oboseala si-a spus cuvantul. Steve Rouiller a egalat in minutul 84, dupa o invalmaseala in careu, iar in al treilea minut de prelungire arbitrul litunian Manfredas Lukjancukas a dictat un penalty in poarta clubului din Tiraspol, dupa ce Zohouri a tras un adversar de tricou. Ivorianul a fost eliminat, iar Bedia a inscris de la 11 metri.  

Dupa incheierea confruntarii, arbitrul i-a aratat cartonasul rosu inca unui fotbalist al viespilor, Kiki fiind eliminat pentru proteste. Servette s-a impus cu 2 la 1 si a acumulat patru puncte in grupa G, cu trei mai multe decat Sheriff. Primele doua clasate, cu cate noua puncte sunt Slavia Praga si AS Roma.  

Sheriff a fost eliminata din Liga Europei si pastreaza sanse minime la pozitia a treia, care sa-i ofere biletul in play-off-ul Conference League. Galben-negrii au nevoie de cel putin patru puncte in ultimele doua dueluri, cu AS Roma si Slavia, totodata sperand ca Servette sa piarda ambele partide contra acestor echipe. Aseara, clubul din Praga a produs o surpriza, castigand cu 2 la 0 batalia cu AS Roma.  

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.