Manchester City a castigat al patrulea trofeu in 2023. Cetatenii si-au adjudecat in premiera Supercupa Europei. Echipa antrenata de Pep Guardiola a avut emotii in duelul cu Sevilla, castigand la seria loviturilor de departajare.

Publicat:17.08.2023, 09:50

Manchester City si-a trecut in palmares Supercupa Europei, pentru prima data in istorie. Echipa engleza a jucat finala din postura de castigatoare a Ligii Campionilor, contra celor de la Sevilla, grupare care a triumfat in Europa League. Contrar asteptarilor, spaniolii au inceput bine duelul de pe arena Georgios Karaiskakis, unde Olympiacos Piraeus isi joaca meciurile de acasa. Dupa cateva incercari de a lovi pe contraatac, Sevilla a deschis scorul in minutul 24, cand Youssef En-Nesyri a reluat perfect cu capul centrarea lui Acuna.

Partida a avut un scenariu asemanator in continuare, cu Manchester City la carma jocului si Sevilla, care organiza contraatacuri periculoase. En-Nesyri a ratat cateva ocazii bune de a-si completa dubla, in schimb, campioana Angliei a egalat in minutul 63 prin Cole Palmer, jucator de 21 de ani din academia cetatenilor. Timpul regulamentar s-a incheiat cu scorul de 1 la 1. Conform regulamentului, imediat, a urmat seria loviturilor de departajare. Toti jucatorii de la City au sutat perfect si au inscris, iar in tabara adversa, Nemanja Gudelj a executat prost al cincilea penalty, lovind transversala  si lasandu-si echipa fara Supercupa Europei.  

Cetatenii au cucerit primul trofeu in noul sezon, dupa ce saptamana trecuta au pierdut Supercupa Angliei in fata celor de la Arsenal Londra. La sfarsitul stagiunii precedente, City a reusit tripla istorica, triumfand in Premier League, Cupa Angliei si Liga Campionilor. De partea cealalta, Sevilla a jucat pentru a saptea oara in Supercupa Europei, dar a ramas cu o singura victorie, cea obtinuta in 2006.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.