Fostul judecator ucrainean, Nicolae Ceaus, care fost prins cu mita de 150 de mii de dolari in borcan, a fost condamnat la 10 ani de inchisoare de Tribunalul de la Kiev, transmite presa ucraineana

Publicat:14.06.2023, 10:57

Potrivit presei din Ucraina, aparatorii lui Ceaus vor contesta decizia instantei. Fostul judecator sustine ca decizia nu este fundamentata. 

„Nu au fost reprezentanti ai presei la intalniri pe toata durata examinarii, astfel incat sa ne putem transmite pozitia”, a mai spus Ceaus.

In 2016, fostul judecator ucrainean, Nicolae Ceaus, a fost prins luand mita de 150 mii de dolari, au fost gasiti ascunsi intr-un borcan de sticla, ingropat in curtea casei. Potrivit Biroului National Anticoruptie de la Kiev, Nicolae Ceaus a primit banii pentru o condamnare in interesul unui inculpat.  La scurt timp, el a fugit din Ucraina si s-a refugiat in Republica Moldova. Acesta a fost retinut in 2017 la Chisinau dupa ce s-a predat politiei, recunoscand ca a trecut ilegal frontiera. Ulterior, Ceaus a cerut azil politic, insa cererea i-ar fi fost refuzata.

La inceputul lunii iulie 2021, Nicolae Ceaus a fost rapit din curtea unui bloc din Chisinau. Potrivit ministrului de Interne de atunci, Pavel Voicu, o persoana a fost retinuta in acest caz, existand suspiciuni ca infractiunea ar fi fost savarsita de cetateni straini care au traversat frontiera de stat cu Ucraina. Totodata, responsabilii de la PCCOCS au pornit o cauza penala. Si Serviciul de Securitate al Ucrainei mentiona ca desfasoara o ancheta penala privind rapirea fostului judecator si trecerea ilegala a acestuia peste frontiera de stat. 

La sfarsitul lunii iulie, Nicolae Ceaus a fost gasit imbracat doar in chiloti, intr-o localitate din apropiere de Vinita, in apropierea Republicii Moldova. Ex-judecatorul ucrainean spunea ca a fost rapit de persoane necunoscute. Ulterior, Ceaus a fost plasat in arest. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.