Sotia unui politician ucrainean a devenit protagonista revistei Playboy, dupa ce si-a pierdut un ochi in timpul unui atac rusesc de langa Kiev. Este pentru prima data cand o editie a revistei  ucrainene a fost tiparita  de la izbucnirea razboiului. Femeia a mers pe campul de lupta si a inmanat cateva exemplare soldatilor.

Publicat:04.08.2023, 21:08

Irina Biloterkovet (Ірина Білоцерковець) si-a pierdut un ochi si a suferit mai multe operatii de reconstructie, dupa ce a fost ranita intr-un atac armat, in timp ce calatorea cu copiii ei in Kiev, in primele zile ale invaziei rusesti. 

Irina BILOTERKOVET, MODEL:„Razboiul m-a intalnit in 2022 in Kiev. Eu am nimerit sub focuri si am fost lovita. Atunci mi-am pierdut cunostinta si dupa ce mi-am revenit am mers la spital.”  

Prezentatoarea de televiziune si modelul nu stie daca a fost tinta intentionata a atacului, in calitate de sotie a unui consilier al primarului din Kiev, sau doar daca a fost prinsa in schimbul de focuri. Cert insa este ca atacul a fost atribuit fortelor pro-ruse.

Irina BILOTERKOVET, MODEL:„ Dupa ce se va termina razboiul oameni ca mine vor fi foarte multi. Eu deja am trecut de aceasta etapa si am ce sa povestesc. Noi trebuie sa fim uniti si doar asa vom castiga.”

De atunci, femeia a devenit  ca un simbol al rezistentei ucrainene si a fost protagostista revistei Playboy, in cadrul proiectului „Women Stay Strong”. Poza o arata pe aceasta intr-un costum de baie din metal, iar ochiul ii este acoperit de asemenea cu o bucata de metal in forma de inima. Irina a mers chiar si pe front pentru a imana cateva exemplare ale revistei soldatilor ucraineni. In timp ce vorbea, cu acestia, pe fundal se puteau auzi explozii.

Irina BILOTERKOVET: „Eu nu am o parte din fata, aici sta o placa de titan si nu mai am un ochi.”

Este prima data cand o editie a revistei Playboy a fost tiparita in Ucraina de la izbucnirea razboiului. Incasarile de la vanzarea acestui numar vor fi donate pentru procurarea echipamentelor medicale de urgenta.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.