/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Explozii în Sumî și alertă în Europa! Ce ar face NATO, dacă Rusia va invada Moldova

Ex-premierul Sturza cere demisia ministrului Brînzan, după scandalul cu vinderea „Avia Invest”

missing
29 august 2019, ora 13:57

Fostul premier Ion Sturza cere demisia ministrului Economiei și Infrastructurii Vadim Brînzan, după scandalul cu vinderea companiei Avia Invest, în pofida faptului că autoritățile au încercat blocarea tranzacției.

„Ca cetățean a acestui stat, cer imperativ demisia ministrului Vadim Brinzan. Deocamdată…”, a comentat Sturza.

Vadim Brînzan nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu la acest subiect. Totuși, Guvernul a venit azi cu o reacție în care se spune că Executivul a fost anunțat post-factum despre finalizarea tranzacției.

Pe 23 august, după Consiliul Suprem de Securitate, președintele Igor Dodon anunța că va fi pus sechestru pe capitalul social al „Avia Invest” pentru a bloca tranzacția de vânzare-cumpărare a companiei.

Și șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Eduard Varzari, a declarat anterior că a fost aplicat sechestru pe capitalul social al „Avia Invest”. Acesta nu ne-a răspuns la telefon pentru a explica cum a fost posibil ca tranzacția de vânzarea a companiei să fie ieri înregistrată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram