/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

/FOTO/ Pompierii, în alertă! Aproape 500 de hectare de vegetație uscată, cuprinsde flăcări

missing
06 aprilie 2020, ora 09:59

Pompierii au intervenit în forță în ultimele 24 de ore, pentru a stinge 75 de incendii de vegetație, care au afectat o suprafață de 480 de hectare de teren, din toată țara.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în localitățile din raioanele Cahul, Cantemir, Vulcănești, Călărași, Șoldănești, dar și în câteva suburbii ale capitalei.

Peste 30 de hectare de iarbă aprinsă au fost stinse de salvatori în localitatea Răciula, raionul Călărași, iar aproape 12 hectare de vegetație au luat foc în satul Alcedar, raionul Șoldănești. De intervenția angajaților IGSU a fost nevoie și în Larga Nouă, raionul Cahul, unde au fost stinse 8 hectare de teren.

Pompierii au intervenit și în câteva suburbii ale capitalei. La periferia localităților Dobrogea și Ghidighici au ars câte 10 hectare de vegetație, ia la Codru, pompierii au trebuit să stingă 33 de hectare de vegetație.

Pompierii îndeamnă oamenii să nu aprindă resturile menajere, stufărișul și iarba uscată, întrucât în condiții de umiditate redusă și vânt, focarele se pot extinde pe suprafețe mari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram