/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Serviciul „e-Autorizație transport” a fost lansat în regim pilot. Ce funcționalități are

missing
16 iulie 2020, ora 15:36

Astăzi, 16 iulie, în regim pilot, a fost lansat sistemul informațional „e-Autorizație transport” care permite solicitarea online a actelor permisive pentru transportul rutier și serviciile conexe. Noul sistem poate fi accesat la adresa eat.anta.gov.md.

Acesta va fi disponibil, inițial unui grup restrâns de operatori de transport, ulterior la toți operatorii. Când va fi lansat în regim deplin, serviciul „e-Autorizație transport” va oferi o gamă largă de funcționalități specializate care optimizează procesul de solicitare, eliberare, repartizare și analiză a cererilor pentru obținerea autorizațiilor destinate transporturilor rutiere locale și internaționale de mărfuri și călători.

În acest sens, autorizarea pentru efectuarea transporturilor rutiere în Republica Moldova va fi efectuată în formă digitală, fiind necesară o singură vizită la sediul ANTA, pentru ridicarea autorizației.

„Lansarea Sistemului informațional „e-Autorizație transport” este un prim pas către digitalizarea serviciilor publice prestate de Agenție prin intermediul platformelor informaționale automatizate, pentru a facilita activitatea agenților economici din domeniul transportului rutier. Acum, solicitarea, repartizarea și evidența actelor permisive pentru efectuarea transporturilor rutiere și a celor conexe e mai simplă și se realizează online. Procesarea digitală în Sistemul informațional „e-Autorizație transport” va asigura solicitanții cu un mecanism simplu, eficient și sigur pentru accesarea serviciilor ANTA”, a spus Igor GUJA, Directorul Agenției Naționale Transport Auto.

„Sistemul informațional „e-Autorizație transport” constituie o soluție din categoria G2B (de la Guvern-la Business), care are drept scop tranziția de la procesele manuale la cele digitale și diminuarea intermediarilor în procesul de interacțiune a operatorilor de transport rutier cu Agenția Națională Transport Auto”, a declaratIon CHICU, Prim-ministrul Republicii Moldova.

Lansarea sistemului este rezultatul unei colaborări de peste un an între ANTA, Ministerul Economiei și Infrastructurii și Programul USAID Reforme Structurale în Moldova.

Beneficiile estimate în urma lansării Sistemului informațional „e-Autorizație transport” includ creșterea productivității și eficientizarea proceselor operaționale ANTA, reducerea cheltuielilor de procesare și gestionare a proceselor de lucru, reducerea erorilor mecanice în completarea datelor, integritatea datelor cu caracter personal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram