/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Explozii în Sumî și alertă în Europa! Ce ar face NATO, dacă Rusia va invada Moldova

Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la Chișinău. Ce au discutat cei doi, potrivit ambasadei și lui Dodon

missing
27 iulie 2020, ora 17:27

Șeful statului a avut o întrevedere de lucru cu E.S. Dereck J. Hogan, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Cei doi au discutat despre situația politică din țară și despre sprijinul SUA acordat R. Moldova. În timp ce Igor Dodon a emis o notă informativă vagă, ambasada SUA a enunțat subiectele discutate de cei doi.

„Am discutat un spectru larg de subiecte legate de cooperarea dintre statele noastre în cadrul parteneriatului strategic și am pledat pentru o dinamică pozitivă a relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes reciproc. De asemenea, am vorbit despre necesitatea de a continua realizarea celor mai importante reforme structurale, inclusiv a reformei justiției, implementarea acordurilor internaționale semnate de Republica Moldova, dar și colaborarea în alte domenii importante în care Statele Unite sunt dispuse să acorde asistență țării noastre”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

„Președintele și Ambasadorul au discutat despre legătura puternică dintre sprijinul SUA pentru un nou program FMI și implementarea de către Republica Moldova a reformelor precum și păstrarea independenței Băncii Naționale. Ambasadorul a subliniat, de asemenea, interesul SUA pentru alegeri prezidențiale libere și corecte în noiembrie. Președintele și Ambasadorul au făcut un schimb de opinii cu privire la soluționarea conflictului transnistrean, iar Ambasadorul a reiterat angajamentul neclintit al Statelor Unite pentru un proces 5 + 2 orientat spre rezultate, care să respecte integritatea teritorială a Republicii Moldova cu un statut special pentru Transnistria”, este nota emisă de ambasada SUA pe aceeași rețea de socializare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram