/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Explozii în Sumî și alertă în Europa! Ce ar face NATO, dacă Rusia va invada Moldova

I-a promis unui bărbat că-l poate scăpa de un dosar penal, contra sumei de 5 mii de euro. Un polițist din Râșcani, reținut în flagrant

missing
30 iulie 2020, ora 12:03

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție al raionului Râșcani a fost prins în flagrant de procurorii anticorupției și riscă până la 10 ani de pușcărie, după ce a luat 5000 de euro mită de la un bărbat. În schimbul banilor, polițistul i-a promis că-l poate scăpa pe acesta de un dosar penal, pornit pe jaf și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Potrivit procuraturii, reținerea a avut loc, miercuri, 28 iulie, în apropiere de satul Zăicani. Ofițerul de urmărire penală a fost documentat în momentul pretinderii și primirii sumei de 5 mii de euro de la un bărbat. În schimbul acestei sume, polițistul urma să mușamalizeze procesul penal, în care bărbatul era cercetat pentru un pretins jaf și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Ofițerul a fost reținut preventiv imediat după primirea banilor.
Pentru corupere pasivă, legislația prevede de la 5 la 10 ani închisoare cu amendă de cel mult 400 mii lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram