/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Incendiu de vegetație la Cahul. Trei echipaje de pompieri au luptat cu focul

missing
01 august 2020, ora 11:31

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit ieri, 31 iulie, în apropierea localității Câșlița-Prut, raionul Cahul. Focul a nimicit 20 de hectare de vegetație uscată și parțial a afectat arbuști. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 11:57. La fața locului au fost îndreptate trei autospeciale de intervenție.

Ulterior, pompierii au stabilit că iarbă uscată a fost cuprinsă de flăcări pe un imaș. În lupta cu focul au fost antrenate 18 pompieri și reprezentanți ai autorităților publice locale, fiind utilizate șase unități de tehnică.

Pompierii au reușit să stingă focul către ora 14:28. Incendiul a fost lichidat la ora 15:17.

În contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat privind pericol excepțional de incendiu cu caracter natural prognozat pentru perioada 31 iulie – 06 august, IGSU atenționează repetat populația despre riscul incendiilor de vegetație.

În condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vânt, aceste focare se pot transforma în incendii de proporții, afectând spații forestiere dar și animalele sălbatice.

Pompierii îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare în special la utilizarea focului deschis. Oamenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul, vegetația, dar și miriștea uscată în apropiere spațiilor agricole, forestiere și a celor de locuit, pentru a preveni incendiile și extinderea acestora.

Potrivit datelor IGSU, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate nouă intervenții ale echipelor de pompieri la lichidarea focarelor de ardere. În caz de situații de risc oamenii pot apela la Serviciul 112.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram