/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Explozii în Sumî și alertă în Europa! Ce ar face NATO, dacă Rusia va invada Moldova

/VIDEO/ Declarații de presă după ședința de lucru a lui Igor Dodon cu Zinaida Greceanîi și Ion Chicu

missing
28 septembrie 2020, ora 09:00

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, face declarații de presă după ședința de lucru cu președinta Parlamentului R. Moldova, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu.

Igor Dodon, președinte:Locuri în spitale sunt, medicamente și tot ce este necesar în R. Moldova este asigurat. Avem mai mulți deputați testați cu COVID-19. Parlamentul urmează să ia o decizie. Noi nu examinăm posibilitatea de a stopa activitățile economice în legătură cu COVID-19. Noi nu examinăm posibilitatea de sistare a sistemului educațional. Este important să obținem vaccinul și autoritățile din R. Moldova s-au adresat către Federația Rusă pentru a obține vaccinul. Începând cu 1 octombrie vor fi achitați acei 900 de lei pentru pensionari. Începând de joi aceste plăți vor fi achitate. Statul își onorează angajamentul. Va fi efectuată expertiza la Filarmonică și urzmează să luam o decizie în acest sens. Fie va fi reparată Filarmonica sau va fi demolată și construită de la zero.  Cel mai probabil varianta a doua –  va fi demolată și construită o nouă cladire a Filarmonicii în același loc. Am avut o discuție cu Erdogan și sperăm să vină cu suport, voi discuta și cu partenerii din Federația Rusă. Am văzut declarații de prestinse falsificări a alegerilor. Am văzut că sunt deschise 17 secții de votare în Federația Rusă și 30 de secții de votare în Italia. De aceea, aceste declarații sunt lipsite de sens. Vin cu apel către partenerii externi și îi invităm să fi e observatori”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram