/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO/ Guvernul Estoniei a donat un lot de echipamente de protecție medicală pentru IGSU

missing
02 octombrie 2020, ora 13:20

Estonia a donat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) echipament necesar pentru prevenirea și controlul răspândirii noului coronavirus. Lotul, în valoare de 50.000 euro, conține patru corturi de tip tunel cu o capacitate de 15 locuri fiecare, patru aeroterme și cinci toalete ecologice.

Acestea vor fi utilizate pentru amenajarea unor centre mobile de carantină, pre-triaj sau triaj epidemiologic, în preajma unităților spitalicești sau ale altor instituții publice.

Specialiștii susțin că triajul epidemiologic în perioada pandemiei de COVID-19 este esențial pentru a limita răspândirea coronavirusului. Astfel de corturi sunt folosite peste tot în lume atât ca centre de triere a persoanelor care ar putea avea COVID-19, cât și ca puncte staționare temporare până la internarea acestora în spitalele strategice desemnate.

Donația este oferită prin intermediul PNUD Moldova. În colaborare cu PNUD, Estonia mai contribuie și la construcția a cinci stații comunitare de pompieri și salvatori din Republica Moldova, care vor deservi comunități rurale cu o populație totală de peste 58.000 de locuitori.

Anterior, Estonia a ajutat Republica Moldova în vederea depășirii consecințelor inundațiilor catastrofale din 2010 și susține de mai mulți ani proiecte de colaborare pe diverse domenii, precum ocrotirea sănătății, guvernarea electronică, dezvoltarea economică, anticorupție, dezvoltarea localităților rurale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram