/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

Premiul Nobel pentru Pace 2020 acordat Programului Alimentar Mondial

missing
09 octombrie 2020, ora 12:17

Premiul Nobel pentru Pace în 2020 a fost acordat Programului Alimentar Mondial (WFP) din cadrul Organizației Națiunilor Unite.

Premiul Nobel a fost acordat organizației pentru „eforturile sale de a combatere foametea, pentru contribuția la îmbunătățirea condițiilor pentru pace în zonele de conflict și pentru că a acționat ca o forță conducătoare în eforturile de a prevenit foametea ca o armă de război și conflict”.

WFP cea mai mare organizație cu rol umanitar pentru acordarea de ajutoare internaționale în alimente.

Comitetul dorește să sublinieze că acordarea de asistență pentru creșterea securității alimentare nu numai că previne foamea, ci poate contribui și la îmbunătățirea perspectivelor de stabilitate și pace. Programul alimentar mondial a preluat conducerea în combinarea activității umanitare cu eforturile de pace prin proiecte de pionierat în America de Sud, Africa și Asia.

Cu premiul din acest an, Comitetul Nobel norvegian dorește să întoarcă privirile lumii către milioanele de oameni care suferă sau se confruntă cu amenințarea foamei. Programul alimentar mondial joacă un rol cheie în cooperarea multilaterală pentru a face din securitatea alimentară un instrument de pace și a adus o contribuție puternică la mobilizarea statelor membre ONU pentru combaterea utilizării foamei ca armă de război și conflict. Organizația contribuie zilnic la promovarea fraternității națiunilor menționate în testamentul lui Alfred Nobel. Fiind cea mai mare agenție specializată a ONU, Programul alimentar mondial este o versiune modernă a congreselor de pace pe care Premiul Nobel pentru Pace este menit să le promoveze.

Activitatea Programului alimentar mondial în beneficiul omenirii este un efort pe care toate națiunile lumii ar trebui să le poată susține și susține.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram