/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

/VIDEO/ Primaria Chișinău va ataca la Curtea de Apel decizia privind repunerea în funcție a directorului cimitirului „Sfântul Lazăr” din Capitală

missing
22 februarie 2021, ora 10:54

Primăria municipiului Chișinău merge la Curtea de Apel, după ce șeful cimitirului Sfântul Lazăr, anchetat penal pentru corupere pasivă, a fost repus în funcție de către instanța de judecată. Am încercat să discutăm cu directorul cimitirului, Pavel Eni, însă nu l-am găsit la birou. Colegii lui ne-au spus, însă, că nici nu l-au văzut, astăzi, la locul de muncă, iar reprezentanții Combinatului Servicii Funerare ne-au comunicat că Eni a scris cerere de plecare în concediu.

În aceste imagini, filmate operativ, în luna septembrie a anului trecut, apare directorul cimitirului Sfântul Lazăr, Pavel Eni. Potrivit probelor, Eni ar fi primit mită de la mai multe persoane, care au rezervat locuri în cimitir. La rândul lor, procurorii declară că, în doar 3 luni, acesta ar fi încasat de la oameni venituri ilicite de peste jumătate de milion de lei.

Acum 4 zile, Judecătoria sectorului Ciocana, a dispus anularea ordinului Întreprinderii Municipale Combinatul Servicii Funerare, prin care Pavel Eni a fost suspendat din funcție. Acest lucru l-a indignat pe edilul capitalei, care a cerut Întreprinderii Municipale Combinatul Serviciii Funerare să conteste decizia.

ION CEBAN, PRIMAR GENERAL: “Noi am văzut cu toții imagininile în care se împărțeau banii pentru locurile de veci, în cimitire. Poate ultimii bani îi cerșeau, iar restul îi estorcau de la cei care trebuiau să-și
petreacă rudele ori prietenii, apropiații la cele de veci. Și – na surpriză! Magie! Achitat,
revenit în funcție nenea Pavel Eni.”

Totodată, Ion Ceban le-a cerut responsabililor ca Pavel Eni să nu mai fie acceptat în instituții subordonate Primăriei.

ION CEBAN, PRIMAR GENERAL: “Vă rog, doamna Boțan, eu înțeleg că sunt lucruri legate de faptul că deja posibil se prezintă la serviciu. Vă rog să luați cheile, să-i spuneți la revedere, să contestați în instanță și să-i spuneți omului să-și caute de treabă.”

Directoarea Întreprinderii Municipale Combinatul Servicii Funerare, Ludmila Boțan, a precizat, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei, că deja a fost depusă contestația la Curtea de Apel.

LUDMILA BOȚAN, DIRECTOARE COMBINATUL SERVICII FUNERARE:Noi, de fapt, suntem de acord cu tot ce ați spus dumnevoastră și deja am depus recursul către Curtea de Apel prin care contestăm această încheiere.”

Am încercat să obținem o reacție de la Pavel Eni, însă acesta nu ne-a răspuns la apeluri, iar la birou nu l-am găsit.

Contactat de TV8, Ludmila Boțan ne-a spus că Pavel Eni a scris cerere de plecare în concediu. Tot ea ne-a spus că directorul cimitirului Sfântul Lazăr suține că nu este vinovat și respinge orice acuzație.

Pe data de 1 septembrie 2020, șase persoane, printre care şeful, adjunctul, contabilul şi alţi angajaţi ai administraţiei Cimitirului Sfântul Lazăr din Chişinău, au fost reţinute în cadrul a peste 130 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere activă, pasivă, trafic de influenţă şi escrocherie. Toate cele 6 persoane fiind bănuite că ar fi pretins sume ilegale de bani de la rudele răposaţilor, care urmau să obţină un loc de înhumare în cimitir. Potrivit procurorilor în doar 3 luni, de la oameni s-ar fi încasat peste jumătate de milion de lei, venituri ilicite.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram