/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

Stoianoglo cere casarea deciziilor prin care Platon a intrat în posesia „Casa Modei” și ASITO. A depus la CSJ un recurs în anulare

missing
19 aprilie 2021, ora 14:27

Procurorul general Alexandru Stoianoglo a depus la Curtea Supremă de Justiție un recurs în anulare prin care solicită casarea încheierilor judecătorilor de instrucție care i-au permis lui Veaceslav Platon să intre în posesia a două imobile din centrul capitalei. Este vorba despre ”Casa Modei”și fosta clădire ASITO, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința companiilor, al cărui beneficiar efectiv este cetățeanul Veaceslav Platon.

Recursul în anulare este motivat prin violarea, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dreptului de proprietate al SRL ”Continental Business Invest” și SRL ”SCM Development Mol” – încălcare, care, potrivit Procurorului General, în caz că nu va fi corectată, poate duce la condamnarea Republicii Moldova la CtEDO.

Procurorul General menționează că erorile grave de drept, admise prin încheierile magistraților, nu pot fi corectate decât prin anularea lor.

La începutul acestei luni, Stoianoglo, a dispus anularea a 6 ordonanțe, emise anterior de PCCOCS, prin care cele două imobile au fost recunoscute ca corpuri delicte și sechestrate. Casa Modei și ASITO, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința SRL Interprimcolect” și , respectiv, „Pavrapid” SRL, beneficiar efectiv al cărora este cetățeanul Veaceslav Platon, au fost reîntoarse lui Vladimir Russu. Controversatul om de afaceri s-a adresat în instanță, după ce procurorul general a anulat ordonanțele PCCOCS prin care cele două imobile au trecut în posesia lui Platon. Ședința care urma să aibă loc săptămâna trecută a fost amânată.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram