/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO/ Peste 80 de persoane au decedat într-un incendiu izbucnit la un spital dedicat pacienților bolnavi de COVID-19 din Bagdad

missing
25 aprilie 2021, ora 13:37

Cel puţin 82 de persoane au murit duminică dimineaţa într-un incendiu care a distrus un spital din Bagdad dedicat pacienţilor bolnavi de COVID-19, potrivit unui nou bilanţ în creştere al acestei tragedii, informează AFP şi dpa, citate de agerpres.ro.

Potrivit noului bilanţ, furnizat de Ministerul de Interne irakian, “82 de persoane au fost ucise şi 110 au fost rănite” în incendiu. Doar cu o oră înainte de anunţul ministerului citat, un responsabil irakian anunţa decesul a 58 de persoane, dintre care 28 erau conectaţi la ventilatoare.

Acest bilanţ făcut public de Ali al-Bayati, membru al Comisiei guvernamentale pentru drepturile omului, a fost primul furnizat de o sursă oficială. Un bilanţ precedent, al unor surse medicale, informa cu privire la 23 de morţi.

Incendiul a provocat furia irakienilor, care cer demisia ministrului sănătăţii. Tuburi cu oxigen “depozitate fără a respecta condiţiile de securitate” s-ar fi aflat la originea dezastrului.

Acest incendiu constituie o încercare în plus pentru Irak, ţară cu 40 de milioane de locuitori al cărei sistem sanitar nu şi-a revenit niciodată după patru decenii de războaie repetate.

Cazurile de COVID-19 au depăşit miercuri pragul de un milion în Irak, în lipsă de medicamente, medici şi spitale de mai multe zeci de ani, dar care înregistrează un număr relativ mic de decese cauzate de noul tip de coronavirus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram