/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

Parlamentul European a ratificat acordul comercial post - Brexit dintre UE și Regatul Unit

missing
28 aprilie 2021, ora 13:14

Parlamentul European a ratificat acordul comercial post – Brexit dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit. Documentul a fost doptat cu 660 de voturi. Cinci eurodeputați s-au pronunțat împotrivă, iar 32 au declarat abținere.

Procedura de votare s-a desfășurat marți seară, însă rezultatele au fost anunțate abia miercuri, informează Hotnews.

Președinta Comisiei europene, Ursula von der Leyen, a transmis că este încrezătoare că acordul va fi respectat. Salutând votul din Parlamentul European, ea a mai spus că acest acord este fundamentul pentru viitorul parteneriat cu Marea Britanie și începutul unui nou capitol.

Ursula von der Leyen a spus că acordul asigură integritatea pieței unice și protejează interesele și drepturile cetățenilor UE. Șefa executivului de la Bruxelles a insistat că documentul stabilește și mecanismele și instrumentele necesare pentru a se ajunge la soluții în cazul unor divergențe, dar și pentru aplicarea de sancțiuni.

„Să fiu foarte clară: Nu vrem să folosim aceste instrumente, dar nu vom ezita dacă va fi necesar. ele sunt esențiale pentru a garanta implementarea totală a acordului de retragerea din UE și a acordului comercial, care au fost negociate până la cel mai mic detaliu și agreate de ambele părți”, a declarat von der Leyen,  informează Euronews.

Votul Parlamentului European pune capăt unei perioade de peste patru ani de negocieri şi dezbateri dificile legate de ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, organizaţie din care ţara a făcut parte timp de 47 de ani.

Acordul a fost aplicat în mod provizoriu de la începutul acestui an, pentru a oferi timp pentru ratificarea acordului. Această perioadă de graţie expiră în data 30 aprilie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram