/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

/VIDEO/ Imagini transmise de NASA cu eclipsa de Soare parțială, care a fost vizibilă și în Republica Moldova

missing
10 iunie 2021, ora 17:01

Eclipsa parţială de Soare este transmisă live de NASA. Fenomenul astronomic a debutat pe cerul din Canada, a traversat coasta nord-vestică a Groenlandei, Polul Nord și va ajunge până în Siberia Orientală. Eclipsa parțială de soare a fost vizibilă și în Republica Moldova 

Digi 24 scrie că Eclipsa parţială de Soare poate fi privită doar din câteva localităţi din jumătatea nordică a României: nordul judeţului Timiş, din judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Maramureş, de pe întregul teritoriul Transilvaniei şi din cea mai mare parte a Moldovei, iar din Republica Moldova de pe aproape tot teritoriul, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Din Europa, eclipsa poate fi văzută ca o eclipsă parţială de Soare. Astfel, poate fi urmărită din unele părţi din estul Statelor Unite şi din nordul Alaskăi, din Canada, Caraibe, Asia şi nordul Africii.

Aceasta va fi singura eclipsă de inelară Soare de anul acesta. Totuși, aceasta este prima dintre cele două eclipse solare din 2021. A doua eclipsă de Soare din anul acesta va fi totală și va avea loc la data de 4 decembrie, notează Decoperă.

„Inelul de foc” format în timpul eclipsei inelare este vizibil doar pentru scurt timp, de la o fracțiune de secundă până la peste 12 minute. Eclipsa inelară de Soare de anul trecut a durat doar 90 de secunde.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram