/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

/VIDEO/ Imagini dezolante cu incendiile din Siberia, cea mai rece regiune a Rusiei. Șoselele au fost invadate de urși

missing
03 august 2021, ora 16:35

Siberia, cea mai rece regiune din Rusia este cuprinsă de flăcări. În Iacutia situația este apocaliptică, lumina soarelui fiind practic blocată de fumul gros produs de incendiile de pădure. Peste două mii de pompieri luptă cu flăcările.  Mai multe persoane au fost evacuate, majoritatea copii și bătrâni, informează Digi24.

Autoritățile locale au numărat 156 de incendii de pădure izbucnite în regiune. Locuitorii aflați la est, vest și nord de Capitala Iakuțk spun că abia mai pot respira din cauza fumului dens produs de incendii.

„Plouă cu cenușă și toată zona e acoperită de un fum gros”, a declarat Elena Alekseeva, jurnalist local la News. Ykt.

Animalele sălbatice și-au părăsit habitatele naturale și au invadat șoselele. Pe rețelele sociale au apărut imagini cu urși care se plimbă printre mașini în căutare de hrană.

Autoritățile locale au declarant că peste 2.000 de pompieri se luptă cu incendiile de pădure din Siberia.

Siberia, cea mai întinsă regiune a Rusiei, cunoscută până în prezent sub denumirea de Regatul Permafrostului, se transformă în Capitala Focului, după ce incendiile de pădure din această vară au afectat deja 2 milioane de hectare de teren.

Iacutia se confruntă cu incendii devastatoare din luna mai 2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram