/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

Incendiile din Grecia, impact devastator asupra albinelor. Va fi nevoie de cel puţin trei decenii pentru ca pădurile să-şi revină

missing
29 august 2021, ora 17:39

Impactul a fost deosebit de dur pe insula Eubea, unde au ars peste 50.000 de hectare, majoritatea pădure de pin, conform dpa. Zona producea înainte de incendii aproximativ 65% din mierea anuală de pin din Grecia.

„Distrugerea pădurii vechi de pini este o mare pierdere pentru apicultura greacă – şi va fi în următorii 30 de ani”, a declarat pentru agenţia de presă greacă ANA Vassilis Douras, preşedintele Asociaţiei Apicultorilor din Grecia, scrie Mediafax.

Douras a estimat că ar fi nevoie de cel puţin trei decenii pentru ca pădurea să revină la felul în care era înainte de incendii.

Expertul a prezis o pierdere de 5.000 de tone de miere sau mai mult pe an şi a cerut sprijin din partea statului pentru industrie.

În Turcia, incendiile din provincia Mugla, producătoare de miere, au provocat scăderea producţiei cu până la 80%.

E nevoie până la 25 de ani pentru ca pinii nou plantaţi să fie din nou optimi pentru producţia de miere, a declarat pentru dpa Dogan Kantarci, profesor de ecologie la Universitatea din Istanbul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram