/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: Urmează o nouă etapă

Ar fi obținut 800 de euro pentru a scăpa un tânăr de armată. Un colonel al Ministerului Apărării din Edineț, reținut de CNA

missing
15 septembrie 2021, ora 09:24

Un colonel al Ministerului Apărării din Edineț a ajuns în vizorul ofițerilor Centrului Național Anticorupție (CNA) și al procurorilor, după ce ar fi obținut 800 de euro de la un tânăr, pentru a-l elibera de armată. Acum acesta riscă până la șapte ani de pușcărie. 

Colonelul ar fi promis eliberarea documentului de recrut, fără ca tânărul de 18 ani să fie încorporat și să-și îndeplinească serviciul militar în cadrul Forțelor Armate. Funcționarul ar fi condiționat ca pachetul de acte necesare să fie transmis împreună cu banii. Prima sumă solicitată, din cea totală, a fost de 200 de euro.

Funcționarul a fost reținut în flagrant în momentul în care a primit cea de-a doua tranșă, 600 de euro. Bani au fost transmiși sub controlul CNA. Conform rigorilor militare, acesta a fost plasat în arestul Comenduirii militare a Armatei naționale.

Oamenii legii au pornit o cauză penală pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, colonelul riscă de până la șapte ani de închisoare, cu amendă de la 80 de mii, la 120 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate de la cinci la zece ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram