/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Explozii în Sumî și alertă în Europa! Ce ar face NATO, dacă Rusia va invada Moldova

Procurora Mirandolina Sușițcaia, retrasă din dosarele împotriva lui Veaceslav Platon. „Sunt mai multe dubii legate de activitatea dumneaei”

missing
15 octombrie 2021, ora 12:22

Procurora anticorupție, Mirandolina Sușițcaia a fost retrasă din toate dosarele împotriva controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon. O ordonanță în acest sens a fost semnată de procurorul general interimar, Dumitru Robu. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de purtătoarea de cuvânt a PG, Mariana Cherpec. 

Potrivit Marianei Cherpec, decizia este legată de mai multe încălcări în activitatea procurorei, inclusiv de faptul că recent, Mirandolina Sușițcaia a fost surprinsă „la cafea” cu Mihail Gofman, vizat în dosarul „Laundromat”.

„Sunt mai multe dubii legate de activitatea dumneaei”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale.

La începutul acestei luni, portalul Deschide.MD a scris că procurorul Mirandolina Sușițcaia, coordonator al grupului de anchetă pe cazul „Laundromatul”, nu ezită să aibă întâlniri cu persoane ce sunt parte în dosarul miliardelor spălate prin Republica Moldova. După ce i-a scos nevinovați pe cei 14 judecătorii ce participaseră la operațiunea Laundromatul, în luna septembrie, procurorul Miradolina Sușițcaia s-a întâlnit cu Mihail Gofmanl. Deschide.MD a prezentat  fotografii de la întâlnirea dintre procurora Mirandolina Sușițcaia și Mihail Gofman.

Întâlnirea dintre cei doi a durat mai bine de oră, iar deși nu se cunoaște motivul întâlnirii și nici subiectul discuției, Mihail Gofman i-ar fi transmis procurorei un plic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram