/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atacuri de Paște, planul Kremlinului și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are nicio dorință de pace

/Sondaj/ Partidele și politicienii care se bucură de cea mai mare popularitate. Topul preferințelor moldovenilor

missing
17 noiembrie 2021, ora 16:34

Partidul Acțiune și Solidaritate continuă să se bucure de cea mai mare încredere din partea populației. Cel mai nou sondaj, realizat de IMAS, arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, PAS ar acumula 38,6 % dinntre respondenți ar vota cu PAS. 

Blocului Comuniștilor și Socialiștilor urmează la o distanță de mai puțin de 2 %, cu 36,9 % dintre opțiunile oamenilor. Pnetru Partidul Politic Șor sunt gata să își dea votul 10,8 %.

În cadrul aceluiași sondaj, moldovenii au fost întrebați cum evaluează activitatea mai multor politicieni. Primarul Capitalei, Ion Ceban a fost apreciat cu cu cel mai mare procentaj, de 52,9 %.

Activitatea președintei țării, Maia Sandu a fost apreciată de 43,3 % dintre respondenți, iar cea a fostului șef de stat, socialistul Igor Dodon, de 38,6 %. Urmează în clasament Vladimir Voronin, Ion Chicu și Ilan Șor.

Totodată, 55 % dintre intervievați spun că conducerea R. Moldova ar trebuie să aibă o politică externă echilibrată

Sondajul a fost realizat în perioada 23 octombrie -15 noiembrie pe un eșantion de 893 de persoane din 798 de localități. Marja de eroare este de 3,3%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram