/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

Igor Dodon a fost ales președinte de onoare al PSRM la al XVII-lea Congres al Partidului

missing
18 decembrie 2021, ora 14:13

Igor Dodon a fost ales președinte de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul celui de-al XVII-lea Congres al formațiunii, iar funcția de președinte a fost lichidată. Decizia a fost luată în cadrul evenimentului care are loc la Palatul Republicii.

În cadrul Congresului urma a fi examinată o nouă conducere a partidului, dar și o nouă redacție a Statutului PSRM și a Programului politic actualizat.

Fostul președinte al țării a declarat anterior că Partidul Socialiștilor nu va mai avea președinte și va fi condus de un organ colegial. Numărul de membri și componența nominală a acestuia urmează fi stabilite la Congres.

Deocamdată încă nu se cunoaște cine sunt cei care vor parte din acest organ colegial.

„Acum există necesitatea creării unei mișcări naționale de protest, care i-ar uni pe toți cei care nu sunt de acord cu regimul actual și care sunt gata să i se opună. Noi am făcut primul pas înainte de alegerile parlamentare, când împreună cu Partidul Comuniștilor din Republica Moldova am creat un bloc electoral comun și o fracțiune comună în Parlament. Avem încrederea că vom continua să consolidăm colaborarea noastră și pe viitor. Facem apel și către alte forțe de stânga să ne unim eforturile în fața unui pericol comun”, a menționat în discursul său Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram