Copiii mai mici de 2 ani nu ar trebui să fie lăsați deloc în fața ecranelor electronice, le recomandă părinților autoritățile din Suedia5Фото© hotnews.ro

Copiii mai mici de 2 ani nu ar trebui să fie lăsați deloc în fața ecranelor electronice, le recomandă părinților autoritățile din Suedia

, 5 новостей, 32 просмотров

Copiii cu vârste sub doi ani nu ar trebui să stea în fața ecranelor indiferent de acestea, iar adolescenții, cel mult trei ore pe zi, conform recomandărilor autorităților sanitare din Suedia.

Este pentru prima dată când Agenția pentru sănătate publică din Suedia se adresează în mod expres părinților în privința modului cum aceștia trebuie să reglementeze timpul petrecutde copiii lor în fața ecranelor.

Este o reducere drastică a timpului de acces la ecrane al copiilor și adolescenților suedezi .

”Știm că folosirea media digitală poate avea efecte negative asupa sănătății, inclusiv tulburarea somnului și simptome de depresie, subliniază ministrul Sănătății, Jakob Forssmed, citat de The Guardian. Potrivit Agenției pentru sănătate publică din Suedia,  copii nu trebuie expuși ecranelor înainte de culcare, iar ecranele nu au ce căuta în dormitoarele celor mici.