Kamala Harris și Donald Trump, în continuare cot la cot în cel mai recent sondaj de opinie4Фото© puterea.ro

Kamala Harris și Donald Trump, în continuare cot la cot în cel mai recent sondaj de opinie

, 10 новостей, 21 просмотров

Alegerile prezidențiale din Statele Unite, programate pentru 5 noiembrie 2024, se apropie rapid, iar tensiunea crește între cei doi candidați principali: Kamala Harris, vicepreședintele SUA, și fostul președinte Donald Trump. Un nou sondaj realizat de Reuters/Ipsos arată că Harris a început să-l depășească pe Trump, obținând un avantaj semnificativ în fața acestuia.

Conform sondajului, Harris are un sprijin de 47%, în timp ce Trump se situează la 40%. Această diferență de șapte puncte procentuale reflectă o creștere față de luna septembrie, când Harris avea un avantaj de cinci puncte. Sondajul a fost efectuat pe o perioadă de trei zile, finalizându-se luni, și a avut o marjă de eroare de patru puncte procentuale.

Deși Trump a fost considerat un lider puternic în ceea ce privește economia, locurile de muncă și șomajul, avansul său în aceste domenii s-a erodat constant. În noul sondaj, 43% dintre alegători cred că Trump are o abordare mai bună privind economia, șomajul și locurile de muncă, în timp ce 41% o preferă pe Harris. Aceasta reprezintă o scădere a avansului lui Trump, care la sfârșitul lunii iulie avea o diferență de 11 puncte în fața lui Harris pe aceleași teme economice.