Ministerul Finanțelor propune extinderea stimulentelor fiscale pentru investițiile în activități de cercetare-dezvoltare© realitatea.net

Ministerul Finanțelor propune extinderea stimulentelor fiscale pentru investițiile în activități de cercetare-dezvoltare

, 5 новостей, 4 просмотров

PNL anunță că miercuri a fost publicată în transparență OUG pentru extinderea stimulentelor fiscale pentru investițiile în activități de cercetare-dezvoltare și la companiile care plătesc impozit minim pe cifra de afaceri. În felul acesta se vor atrage noi proiecte de cercetare în România, inovația având de acum o importanță economică strategică. Actul normativ include sugestiile asociațiilor patronale și ale camerelor de comerț mixte, consultate în prealabil de Ministerul Finanțelor, transmite PNL.

Se propune scăderea din impozitul minim pe cifra de afaceri a valorii obținute prin aplicarea cotei de 16% asupra cuantumului reprezentând deducerea suplimentară de 50% aplicată cheltuielilor eligibile pentru activitățile de cercetare-dezvoltare. Măsura este propusă întrucât la acest moment contribuabilii care plătesc impozitul minim pe cifra de afaceri nu beneficiază de stimulentele fiscale pentru activitățile de cercetare-dezvoltare, transmite MF.

"Ce înseamnă asta? Înseamnă că de acum companii precum Dacia, Bosch, Continental, Chimcomplex și multe altele vor putea beneficia de deduceri fiscale care le vor permite să investească și mai mult în inovație.

Astfel, putem lansa astăzi Planul Național pentru Marea Industrie
Marcel Ciolacu,
Planul Național pentru Marea Industrie, cel mai nou efort al…