România râmâne pe același loc în clasamentul FIFA după victorile cu Lituania și Kosovo3Фото© romaniatv.net

România râmâne pe același loc în clasamentul FIFA după victorile cu Lituania și Kosovo

, 5 новостей, 11 просмотров

Deși „tricolorii” au obținut două victorii importante sub comanda noului antrenor Mircea Lucescu, învingând Kosovo cu 3-0 în deplasare și Lituania cu 3-1 acasă, naționala României a rămas pe locul 45 în clasamentul FIFA actualizat. În urma acestor meciuri, România a acumulat doar 6,7 puncte suplimentare în coeficientul său, având în vedere că adversarele învinse sunt plasate mult mai jos în ierarhie: Kosovo se află pe locul 104, Cipru pe 123 și Lituania pe 139.

În topul mondial, primele 15 poziții nu au suferit modificări semnificative. Argentina rămâne lider, urmată de Franța și Spania, în timp ce Anglia, Brazilia, Belgia, Olanda, Portugalia, Columbia și Italia completează topul 10. De asemenea, România se află sub echipe precum Cehia (46), Norvegia (47), Grecia (48) și Chile (49), dar peste echipe cu tradiție în fotbalul mondial.

Deși victoria împotriva echipei din Kosovo și a celei din Lituania au fost importante, rezultatele nu au avut un impact semnificativ asupra poziției în clasament din cauza coeficientului relativ mic al adversarelor. Totuși, o eventuală înfrângere în meciurile viitoare ar putea afecta considerabil coeficientul naționalei românești.