Ucraina cere României să doboare dronele și rachetele rusești din apropierea spațiului aerian al țării noastre5Фото© stirileprotv.ro

Ucraina cere României să doboare dronele și rachetele rusești din apropierea spațiului aerian al țării noastre

, 14 новостей, 40 просмотров

În cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri, la București, Ucraina a cerut din nou României să analizeze ideea de a doborî dronele ruse din apropierea spațiului aerian al țării noastre.

Ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Andrii Sybiha, a susținut miercuri, la București, o conferință de presă comună cu omologul său român, Luminița Odobescu. În cadrul acesteia, după ce le-a mulțumit românilor pentru decizia „istorică” a țării noastre de a dona un sistem Patriot Ucrainei, el a lansat o nouă cerere. Astfel, el a făcut apel la partenerii români să analizeze posibilitatea de a doborî dronele ruse din apropierea spațiului aerian al țării noastre, potrivit Agerpres.

„Este foarte importantă, pentru a consolida apărarea Ucrainei. Este un scut nu numai pentru Ucraina, cât și pentru Europa. Noi astăzi apărăm nu numai Ucraina, ci și Europa. Avem cazuri numeroase de încălcare a spațiilor aeriene ale statelor NATO de către rachetele sau dronele rusești. De aceea acest sistem, mai ales în preajma iernii, ne va permite să consolidăm capacitățile noastre de apărare.