Un deputut PNL acuza: ,,Premierul Ciolacu a mintit ca nu a stiut, a fost informat cu 24 de ore inainte de riscul unor calamitati in Galati2Фото© stirileprotv.ro

Un deputut PNL acuza: ,,Premierul Ciolacu a mintit ca nu a stiut, a fost informat cu 24 de ore inainte de riscul unor calamitati in Galati

, 4 новостей, 57 просмотров

„Ce pot să vă spun este faptul că, înainte cu 24 de ore de producerea acestor calamități în județul Galați, premierul a fost informat de posibilitatea de a avea loc calamități, de riscul de a se produce calamități. Nu știu de ce a mințit atunci când a spus că nu a fost informat. Instituțiile statului care au atribuții în domeniul siguranței naționale l-au informat că în acea zonă există riscul producerii unor calamități. (…) Știm cu toții care sunt instituțiile care informează, pentru că premierul nu credeți că își ia informațiile sau este informat de ANM (…)”, susține Adrian Cozma.

Vicepreședintele liberal mai spune că, în afara celor de la ANM, care anunță prognoza meteo, sunt instituții ale statului care informează șeful Guvernului atunci când există astfel de riscuri de producere a unor calamități.

„Există un departament care vizează siguranța noastră, a tuturor, care îl informează pe premierul României atunci când există risc de producere. (…) Știu că a fost informat, nu înțeleg de ce nu a luat nicio măsură și a insinuat oarecum că Ministerul Mediului nu l-a informat, insinuând că ministrul PNL trebuia să îl informeze”, a continuat Adrian Cozma.