20 de pompieri moldoveni, cu 5 autospeciale s-au pornit în Grecia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetați11Foto© zdg.md

20 de pompieri moldoveni, cu 5 autospeciale s-au pornit în Grecia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetați

, 14 știri, 2 vizualizări

Pompierii din Republica Moldova vor participa în misiuni de localizare și stingere a incendiilor în Grecia, țară cu risc sporit de incendii pe timp de vară. Primii 20 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Ministerului Afacerilor Interne au plecat sâmbătă, 13 iulie, spre Republica Elenă. Programul este organizat în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al UE, informează MOLDPRES.

La ceremonia de detașare a efectivului a participat Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova, Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, ambasadorul Republicii Elene la Chișinău, Nikolas Krikos, și conducerea IGSU al MAI.

Echipa formată din specialiști în domeniul stingerii incendiilor forestiere din cadrul IGSU va deveni parte a efortului european în procesul pregătirii forțelor de intervenție conform standardelor europene în cazul producerii incendiilor de pădure, ceea ce va contribui la protecția comunităților și a mediului înconjurător.