41 de ambulanțe au fost distribuite către substațiile și punctele de asistență medicală urgentă ale CNAMUP6Foto© gov.md

41 de ambulanțe au fost distribuite către substațiile și punctele de asistență medicală urgentă ale CNAMUP

, 8 știri, o vizualizare

41 de ambulanțe au fost distribuite către substațiile și punctele de asistență medicală urgentă ale Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Acestea au un cost total de aproximativ 3,5 milioane de euro și fac parte din lotul de 62 de autosanitare, achiziționat de Ministerul Sănătății cu sprijinul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. În luna octombrie urmează să fie distribuie încă 21 de autosanitare.

IURIE CRASIUC, director adjunct al CNAMUP: „Pentru noi unealta principală de muncă este autosanitara. Autosanitara care trebuie să fie dotată cu utilaj modern, cu metode rapide de diagnostic, cu echipamentul necesar. Uzura acestor autosanitare, după cum cunoașteți, și a parcului astăzi este peste 70 de procente. Deci, ne dorim și suntem ferm convinși că având acest obiectiv de renovare a parcului auto de 20 la sută, în fiecare an, suntem convinși că vom reuși în câțiva ani să renovăm parcul de autosanitare.”

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că, în ultimii doi ani, au fost achiziționate și distribuite alte 184 de autosanitare, pentru înnoirea parcului auto al CNAMUP, cu un cost total de circa 235 de milioane de lei.

Vom echipa cap-coadă sistemul medical, ca să putem salva fiecare viață
Dorin Recean,
41 de ambulanțe au fost distribuite substațiilor de asistență medicală…
nu mai mare de 15 minute de pacientul care solicită ambulanța
Dorin Recean,
41 de ambulanțe noi au fost distribuite astăzi către substațiile și…