Accident feroviar major în India - s-au ciocnit două trenuri7Foto2Video© tv6.md

Accident feroviar major în India - s-au ciocnit două trenuri

, 11 știri, 9 vizualizări

Accident feroviar cu bilanț tragic în nord-estul Indiei. Peste 300 de oameni și-au pierdut viața și aproape 900 sunt răniți, după ce un tren expres a deraiat, iar vagoanele răsturnate au fost lovite în plin de alt tren care venea din direcția opusă. Numărul real al victimelor ar putea fi și mai mare, pentru că echipele de salvare s-au concentrat, deocamdată, pe evacuarea răniților, dintre care mulți sunt în stare gravă.

Accidentul, cel mai grav din India în ultimele decenii, s-a produs în jurul orei 19, ora locală, într-o gară situată la aproximativ 200 de kilometri de Calcutta (Kolkata). Două trenuri expres, venite din direcții opuse, urmau să treacă, aproape simultan, prin gară, fără să oprească.

Din motive încă necunoscute, 10 sau 12 din vagoanele primului tren au deraiat și s-au răsturnat pe linia alăturată, în calea celui de-al doilea tren. Impactul nu a putut fi evitat și a fost deosebit de violent, iar câteva din vagoanele celui de-al doilea tren au deraiat și ele. Un tren de marfă care staționa pe o altă linie a fost de asemenea afectat de accident.