Adrian Efros, despre ancheta în cazul celor două persoane decedate într-o mașină înzăpezită la Căușeni© realitatea.md

Adrian Efros, despre ancheta în cazul celor două persoane decedate într-o mașină înzăpezită la Căușeni

, 5 știri, 19 vizualizări

De la 1 ianuarie Ministerul Afacerilor Interne va prelua în gestiune Serviciului național public pentru apeluri de urgență 112. O spune ministrul de Interne, Adrian Efros, potrivit căruia entitatea aflată acum în subordinea Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării va fi restructurată, iar în caz de urgență poliția, IGSU și angajații din sistemul medical vor activa ca o echipă comună de intervenție, notează IPN.

Ministrul de Interne spune că un argument privind trecerea Srviciului 112 în gestiunea MAI ar fi lacunele legii privind modul de activitate a acestu serviciu, iar odată cu realizarea acestu transfer Moldova va prelua experiența statelor occidentale, unde serviciile de urgență nu doar transmit informația, ci propun soluții și monitorizează cazul.

„ Am analizat împreună cu echipa de la Ministerul Afacerilor Interne și am inițiat ancheta pentru a vedea care sunt lacunele și care au fost premisele de s-a ajuns în situația respectivă. Am identificat mai multe lacune, una dintre ele este hotărârea de Guvern 796 prin care este reglementat modul de activitate și procesele operaționale în cadrul 112.