Alexandr Stoianoglo, pus sub învinuire într-un dosar de îmbogățire ilicită8Foto© realitatea.md

Alexandr Stoianoglo, pus sub învinuire într-un dosar de îmbogățire ilicită

, 12 știri, 7 vizualizări

Procurorii anticorupție l-au pus sub învinuire pentru infracțiunea de îmbogățire ilicită pe procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care în trecut ar fi avut în dosarul respectiv statutul de bănuit. Învinuirea se bazează pe un raport al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat privind veniturile declarate ale familiei Stoianoglo pentru perioada 2010-2022, întocmit la solicitarea Procuraturii Anticorupție.

Stoianoglo este învinuit de procurori că în 2014, perioadă în care deținea funcția de deputat, el și soția sa aveau pe conturi 340 de mii de lei, în timp ce veniturile declarate în acel an au însumat puțin peste 274 de mii de lei. În același an, fostul procuror general a cumpărat un Hyundai Tucson, pentru care a plătit 340.000 lei. De asemenea, în perioada februarie – decembrie 2014, Stoianoglo a plătit pentru un apartament de aproape 135 de metri pătrați suma de 824 de mii de lei, înregistrându-l pe numele fiicei mai mari, Cristina Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo a respins toate acuzațiile. Anterior, el a scris pe rețelele sociale că apartamentul fiice sale, la care oamenii legii fac trimitere, a fost cumpărat cu un an mai târziu, în 2015, când deja nu era nici deputat în Parlament, nici nu deținea o altă funcție publică.