Alocațiile lunare suplimentare pentru mai multe categorii de populație vor fi majorate3Foto© zdg.md

Alocațiile lunare suplimentare pentru mai multe categorii de populație vor fi majorate

, 7 știri, 7 vizualizări

Cuantumul alocației lunare de stat acordate mai multor categorii de populație a fost majorat. Parlamentul a aprobat, pe 17 martie, în cea de-a doua lectură, proiectul de modificare a Legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație. Legea va intra în vigoare la 1 aprilie 2023.

Proiectul prevede creșterea alocației oferite participanților la războiul de pe Nistru, la acțiunile de luptă din Afganistan și la acțiunile de luptă de pe teritoriile altor state. De creșteri ale alocațiilor vor mai beneficia persoanele cu dizabilități și soții supraviețuitori de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial, a acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței R. Moldova și a lichidării consecințelor avariei de la Cernobîl, anunță Parlamentul

„Totodată, vor crește alocațiile lunare pentru copiii persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului decedate, copiii participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, decedați. Alocația este prevăzută pentru copii până la atingerea vârstei de 18 ani sau după această vârstă, dacă își continuă studiile în instituțiile de învățământ la cursurile de zi până la terminarea studiilor.