Amenzi pentru două persoane care au facilitat, contra cost, obținerea permiselor de conducere2Foto© zdg.md

Amenzi pentru două persoane care au facilitat, contra cost, obținerea permiselor de conducere

, 4 știri, 5 vizualizări

Două persoane au fost găsite vinovate de trafic de influență, fiindu-le stabilită o pedeapsă sub formă de amenzi de 300 și 400 de mii de lei. Conform investigațiilor, inculpații, începând cu perioada lunii decembrie 2021 și ulterior în perioada lunilor mai-septembrie 2023, au pretins și primit sume de bani cuprinse între 500 și 750 de euro de la mai multe persoane.

În schimbul banilor, aceștia susțineau că pot influența angajații din cadrul Secției înregistrare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto a Centrului Multifuncțional Hâncești al Agenției Servicii Publice pentru a facilita promovarea probelor teoretice și practice ale examenului de calificare pentru obținerea permisului de conducere, scrie Centrul Național Anticorupție.

Cele două persoane și-au aflat verdictul pronunțat de Judecătoria Hîncești, sediul Central într-un dosar penal deschis de Centrul Național Anticorupție în mai 2023, în urma căruia au urmat și alte cauze din categoria actelor de corupție. 7 capete de acuzare ale infracțiunii de trafic de influență au fost deferite justiției de către Procuratura Anticorupție, urmare a încheierii acordurilor de recunoaștere a vinovăției.